Lanturi portcablu - energetice


Lanturi portcablu adaptate nevoilor dvs. si care indeplinesc cerintele complexe ale mediilor industriale. Cunoscute si ca lanturi energetice, sistemele noastre portcablu sunt extrem de fiabile si se regasesc in aplicatii de protectie a cablurilor si furtunurilor in miscare, din toata lumea.
Lanturi portcablu din plastic, ranforsate cu fibra de sticla, sau metalice, deschise sau inchise, cu latimi interioare de la 6 mm pana la 600 mm. Cabluri si furtunuri cu diametre de pana la 90 de mm sunt protejate si ghidate in siguranta.
Aplicatii de interior sau exterior, variante ATEX, incaperi sterile, zone silentioase, temperaturi extreme, sudura, praf, murdarie, rumegus, resturi textile etc.
Lanturile portcablu Murrplastik sunt fara halogen, silicon, plumb si cadmiu.
Economii de timp pana la 59% conform studiului REFA. Murrplastik a reusit sa reduca in mod semnificativ timpul de asamblare si dezasamblare a lanturilor portcablu, imbunatatind asftel in mod decisiv beneficiile pentru clienti.
Livrare rapida si suport tehnic profesional.

 • Lanturi portcablu adaptate nevoilor dvs. si care indeplinesc cerintele complexe ale mediilor industriale
 • Lanturi portcablu energetice Murrplastik fabricate in Germania. Utilizare in aproape toate industriile si sectoarele
 • Lanturile portcablu energetice sunt fara halogen, silicon, plumb si cadmiu. Aprobare CE. Livrare rapida direct in Romania
 • Lanturi portcablu metalice acoperite. Capace din aluminiu pentru aplicatii exterior, sudara, praf, murdarie, rumegus, zone industriale grele
 • Lanturi portcablu energetice deschise pentru protectia cablurilor, furtunrilor pneumatice si hidraulce, copex, furtunuri flexibile, alimentari energetice
 • Lanturi portcablu energetice inchise acoperite. Incaperi sterile, temperaturi extreme, sudare, mizerie, utilizare exterior, protectie cabluri si furtunuri

Alegerea lantului portcablu


 • configurarea corecta lantului portcablu trebuie luat in vedere mediul de lucru interior, exterior, silentios, praf, rumegus, aschii, scantei, rezistenta la diverse substante chimice
 • Lant portcablu mare asezat orizontal la 90 de grade. Cabluri mari. Ideal pentru industrii grele si medii de lucru dure

Solutie personalizata de specialisti furnizata!

In proiectarea lanturilor portcablu trebuie sa tinem cont de numarul si diametrul cablurilor si furtunurilor ghidate, precum si de masele lor, determinand inaltimea si latimea lantului.
Tipul de miscare, lungimea traseului lantului portcablu si raza acestuia ne ajuta sa determinam lungimea totala a lantului.
Pentru o configurare corecta a lantului portcablu trebuie sa avem in vedere si mediul de lucru (interior sau exterior, silentios, praf, rumegus, aschii, scantei, rezistenta la diverse substante chimice, camere sterile, medii cu pericol de explozie EX, medii umede etc.), dinamica miscarii (viteze si acceleratii), comportamentul la foc (protectie impotriva incendiilor).
Cablurile si furtunurile trebuie organizate si fixate in interiorul lanturilor portcablu pentru reducerea uzurii premature prin frecare / intindere a cablurilor si furtunurilor, precum si realizarea unui echilibru dinamic.
Lanturile portcablu foarte lungi sunt tratate distinct, de cele mai mult ori, necesitand sisteme speciale de sustinere, solutii de reducere a frecarilor, verificari de rezistenta mecanica etc. Ghidajele noastre pentru lanturile portcablu raspund la aceste probleme.
Va rugam sa ne contactati pentru a va ajuta in alegerea lantului portcablu specific nevoii dvs.

Lanturi portcablu pentru medii speciale


 • ATEX - Zona Ex - medii de lucru cu potential exploziv. Pericol. Logo. Simbol
 • Siguranta in zone de explozie - ATEX - gaze, vapori, lichide sau pulberi inflamabile. Lanturi portcablu zone Ex
 • Lanturi portcablu camere sterile, clean room. Aplicatii in medii curate in incaperi sensibile. Institutul Fraunhofer Stuttgart - IPA - Institutul de tehnica de Productie Automatizare

Siguranta in zone de explozie - ATEX


Exploziile pot aparea intotdeuna acolo unde sunt produse, depozitate sau transportate gaze, vapori, lichide sau pulberi inflamabile si, in anumite conditii, in combinatie cu aerul pot forma un amestec exploziv.
In astfel de zone potential explozive, orice scanteie este adesea suficienta pentru a declansa o explozie.
Toate echipamentele, componentele si sistemele de protectie utilizate in zonele de pericol de explozie trebuie sa respecte Directiva 94 / P / CE privind produse ATEX.
Lanturile portcablu oferite de noi au dreptul sa poarte urmatoarea eticheta EX II 2GD.
Lanturile portcablu de la Murrplastik certificate conform directivei ATEX-Europa 94/9 EG pot fi instalate in siguranta in zonele de risc 1, 2, 21, 22.

Evitati descarcarile electrostatice - ESD


Lanturi portcablu ATEX si ESD raspund cererii tot mai mari de prevenire a incarcarilor statice in aplicatii de productie moderne.
Miscarea si frecarea continua creeaza o incarcatura statica, iar descarcarea inevitabila poate avea consecinte devastatoare.
ESD este utilizat pentru evitarea incarcarilor statice in sistemele de fabricatie si testare a componentelor electronice sensibile.
Lanturi noastre portcablu certificate, fabricate dintr-un material ESD disipativ, va indruma spre siguranta.

Solutii clean room


Aplicatii in medii curate in incaperi sensibile.
Lanturile portcablu pentru incaperi cu medii controlate (clean room) sunt fabricate din materiale speciale. Abraziune minima, precum si capacitatea de descarcare exceptionale a curentilor electromagnetici.
Certificate clean room de catre Institutul Fraunhofer din Stuttgart (IPA - Institutul de tehnica de Productie si Automatizari).
Chiar si la functionare permanente lanturile portcablu ATEX Murrplastik disipa o cantitate minima de particule, indeplinind conditiile clean room.

Siguranta bazata pe ATEX EX II 2GD


Aceste lanturi portcablu sunt fabricate intr-o culoare diferita, gri, in loc de negru standard, pentru securitate atunci cand se identifica piesele speciale.

 • Lanturi portcablu silentioase - noiseless. Reduc emisiile de zgomot. Amortizoare lant energetic
 • Reducerea zgomotului pana la 10 decibeli. lanturile portcablu faciliteaza o derulare mai silentioasa fata de cele conventionale
 • Lant energetic silentios - noiseless. Elemente de reducere a zgomotului. Murrplastik - fabricat in Germania

Lanturi portcablu silentioase

Datorita dezvoltarii inovatoare a elementelor intrinseci de amortizare am reusit sa reducem emisiile de zgomot cu pana la 10 dB in comparatie cu lanturile energetice conventionale. Amortizoarele de zgomot integrate in lanturile portcablu faciliteaza o derulare mai silentioasa.
Reducerea zgomotului cu 10 dB este perceputa ca jumatate din emisia de zgomot, obtinand un mediu mult mai silentios, favorabil muncii concentrate.
Nu sunt afectate carcateristicile fizice ale lantului portcablu.
Avantajul principal este mediul de lucru silentios.
 • Lanturi portcablu ignifuge, clasa de incendiu V-0 UL 94. Fabricat din poliamida PA culoarea rosie pentru identificarea materialelor sigur

Lanturi portcablu ignifuge


Clasa de incendiu: V0 conform UL 94

Lant portcablu fabricat din poliamida (PA), culoare rosie.

Codul de culoare a lanturilor portcablu Murrplastik face posibila identificarea diferitelor materiale si, prin urmare, a domeniilor de aplicare intr-un mod sigur si complet.
 • Lanturi portcablu din polipropilena - medii umede acvatice, h2o, spalatorii auto, umidate, industria alimentara

Lant portcablu pentru medii umede H2O


Fabricate din polipropilena (PP), culoare albastra

Aplicatii: spalatorii auto, medii acvatice cu grad ridicat de umiditate, industria alimentara etc.

Codul de culoare a lanturilor portcablu Murrplastik face posibila identificarea diferitelor materiale si, prin urmare, a domeniilor de aplicare intr-un mod sigur si complet.

Lanturi portcablu inchise


 • Lant portcablu metalic. Protectie in medii grele si industria grea. Aplicatii cu aschii de metal sau lemn.
 • Lanturi portcablu inchise acoperite protectie cabluri si furtunuri. capace plastic
 • Lant energetic metalic capace de aluminiu. Protectie praf, rumegus, aschii metal, lemn, murdarie, zgura
 • Lant energetic inchis acoperit. Calitate superioara pentru zone prafuite, murdarie, sudura, pilitura. Protectie cabluri energetice, tuburi si furtunuri pneumatice si hidraulice
 • Lant portcablu protectie impotriva obiecte straine, pulberi de sudare, praf, sticla, fibre textile, resturi alimentare, aschii metalice, nisip, pietris, cenusa, materiale de sablare etc

Protectie chiar si in medii grele

Pentru aplicatii in care aschii de metal sau lemn, particule de murdarie sau chiar si scantei ar putea afecta functionalitatea lanturilor portcablu si a cablurilor ghidate, Murrplastik ofera solutia perfecta: lanturi portcablu inchise.
Solutiile acoperite/inchise de la specialistul lanturilor portcablu sunt disponibile in diferite modele. De exemplu, capace metalice care, in functie de aplicatie, sunt montate pe una sau pe ambele parti.
Capacele pot fi din aluminiu sau din plastic.
Capacele de aluminiu sunt deosebit de usoare si puternice si, prin urmare, au o buna rezistenta la caldura pe termen lung.
Uneori scanteile ajung incise pe capace, pentru o scurta perioada, pana acestea se sting. Astfel, aluminiul este o alegere utila.

PROTECTIA CABLURILOR IMPOTRIVA


Organizarea cablurilor in lanturi portcablu


 • Elemente detensionare cabluri in lanturi portcablu energetice. Solutie economica, rapida si usor de montat
 • Cablurile si furtunurile care urmeaza sa fie rutate intr-un lant portcablu ar trebuie sa fie intotdeuna asigurate folosind un mecanism de detensionare
 • Fixare sigura a cablurilor in lanturile portcablu. fixarea poate fi etajata sau in linie. usor de asamblat. economisire costuri
 • Detensionarea cablurilor potrivita pt fiecare sistem. Fixarea cablurilor in sisteme de lanturi portcablu energetice. prindere cu coliere de plastic
 • detensionarea mecanica a cablurilor, strain relief in lant portcablu energetic. Elibereaza tensiunea mecanica din cablu

Detensionarea potrivita pt fiecare sistem!

Cablurile si furtunurile care urmeaza sa fie rutate intr-un lant portcablu ar trebuie sa fie intotdeuna asigurate folosind un mecanism de detensionare.
Acest mecanism are un efect pozitiv asupra durabilitatii cablurilor si furtunurilor, impiedicand tensionarile inutile din interiorul lantului portcablu.
Cablurile si furtunurile pot fi fixate la capetele lantului portcablu sau in exteriorul acestuia.

 • Separator lant portcablu, reduce uzura la frecaer a cablurilor, tuburilor flexibile, furtunurilor etc. Se instaleaza in interiorul lanturilor energetice
 • Separator lant energetic utilizat pentru separarea verticala a grupurilor de cabluri si furtunuri in interior
 • Separatoarele raftului din lantul portcablu energetic se fixeaza in barele de cadru si nu pot aluneca
 • multitudini de combinatii posibile, sistemul de separatoare este ideal de pus in orice aplicatie, instalare usoara

Sistem extrem de variabil

Utilizate pentru separarea verticala a grupurilor de cabluri si furtunuri in interiorul lanturilor portcablu.
Reduc uzura la frecare a cablurilor si furtunurilor, oferind astfel durata prelungita de utilizare.
Prin intermediul acestora se evita inodarea cablurilor si furtunurilor.
Separatoarele raftului se fixeaza in barele de cadru si nu pot aluneca.
In asociere cu rafturile interioare pot fi realizate structuri de repartitie optima a cablurilor si furtunurilor in interiorul lantului portcablu.
Datorita unei multitudini de combinatii posibile, sistemul de separatoare este ideal de pus in orice aplicatie.

 • Rafturi separare cabluri, furtunuri si tuburi in lanturile portcablu energetice. Previn uzura prematura acestora
 • Rafturi distributie cablu, furtunuri si tuburi interior lant portcablu energetic. Asamblare si in lanturi deja existente
 • Rafturi si separatoare cu asamblare rapida direct la punctul de lucru. Utilizate in lanturi energetice portcablu
Distributia ideala a cablurilor!

Folosite impreuna cu separatoarele Murrplastik sunt obtinute sisteme pentru asezarea ordonata, de mare densitate, a cablurilor si furtunurilor in interiorul lanturilor portcablu.

Se pot asambla si la lanturi portcablu deja existente.

Nu trebuie montate in prealabil in lanturile portcablu. Rafturile si separatoarele se pot adauga rapid si la punctul de lucru.
 • Suporti tip H utilizati in interiorul lanturilor portcablu Murrplastik realizarea directa a unei structuri geometrice de separare a cablurilor pe vertical cat si orizontal
Utilizati in interiorul lanturilor portcablu Murrplastik pentru realizarea directa a unei structuri geometrice de separare a cablurilor si furtunurilor atat pe verticala cat si pe orizontala.

Disponibile in diferite dimensiuni.

Forma de tip H.

Fixare ferma in interiorul lantului portcablu.

Reduce uzura prematura a cablurilor si furtunurilor prin evitarea frecarii acestora intre ele.

Montaj foarte rapid.

Accesorii pentru lanturi portcablu


 • Tuburi diametre mari ghidate in siguranta pe lant portcablu. Absortia deseurilor
 • Sistem compatibil cu aspiratoare exhaustoare praf, rumegus, pulberi, fum, vapor, gaze, aburi. Evacuarea prin aspiratie a particulelor din aer sau gaze de sudura

Curatenie si siguranta la locul de munca!

Tuburile cu diametre mari sunt ghidate in siguranta prin utilizarea ramelor de extensie.
Ideea de baza este simpla: sa utilizam lantul, pe langa aprovizionarea cu energie a echipamentelor, si pentru absortia deseurilor.
Sistem compatibil cu aspiratoare / exhaustoare praf, rumegus, pulberi, fum, vapor, gaze etc.
Cu ramele de extensie se pot monta tuburi cu diametrul pana la 182 mm.
Datorita design-ului modular, ramele de extensie pot fi schimbate sau post-echipate usor.
Ramele de extensie pentru tuburi maresc semnificativ valoarea adagata oferita de lanturile portcablu Murrplastik.
Aceasta inventie recenta inseamna ca pot face mult mai decat sa conecteze echipamentele mobile la o sursa de energie electrica, hidraulica, aer, apa, gaz sau abur.
Ramele de extensie pot fi montate in interiorul sau pe exteriorul curburii lantului portcablu.
Cand sunt montate pe suprafata exterioara a lantului portcablu trebuie utilizate ghidajele Murrplastik.
Evacuarea prin aspiratie a particulelor din aer sau a gazelor de sudura se face simplu. Aplicatii: prelucrarea lemnului (ex: gatere, productie de mobilier, prelucrarea primara), prelucrarea metalelor (ex: sudura, prelucrari prin aschiere), emanatii de gaze etc.
Indepartarea prin aspiratie a rumegusului, aschiilor, gazelor si a prafului nu a fost niciodata mai simpla.

 • Cadru de ranforsare impiedica deformarea lant portcablu. Protectie lanturi de greutate aditionala incarcata. Se monteaza in interior. Murrplastik
 • Cadru consolidare lanturi portcablu. Creste rezistenta mecanica, separa cabluri interior lant portcablu. Costuri reduse. Disponibil si pentru lanturi metalice
Cadrele de ranfosare impiedica deformarea lantului portcablu atunci cand ansamblul este incarcat aditional cu greutati.

Se monteaza in interiorul lanturilor portcablu.

Aditional pot indeplini si rolul de separator pentru cabluri.

Disponibil si pentru lanturi portcablu cu traverse din aluminiu.
 • Uzura redusa lanturi portcablu mai durabile. Inovatie pentru a preveni uzura. Prelungesc viata lanturilor portcablu
 • Papuci glisare pentru durabilitatea lanturilor portcablu. Frecare mai putina, uzura redusa, extind durata de viata, interschimbabili

Uzura redusa, lanturi mai durabilePapuci de glisare

Inovatie pentru a preveni uzura lanturilor portcablu.

Prelungesc perioada de viata a lantului cu pana la 5 ori.

Murrplastik pune accent deosebit pe durabilitatea lanturilor portcablu si pe durata de viata a acestora. Nu numai ca incearca continuu materialele ci cauta mereu si solutii inovatoare.
Lanturile portcablu care sunt utilizate in aplicatii orizontale de alunecare sunt adesea supuse incarcaturilor mecanice foarte mari. Consecinta este uzura ridicata - ele trebuie inlocuite complet, profitabilitatea scade.

Murrplastik a dezvoltat o solutie simpla si ingenioasa pentru a rezolva aceasta problema: papucii de glisare.
Papucii sunt montati pe partile laterale ale lantului energetic, fara unelte.

In loc de schimbarea completa a lantului portcablu trebuie schimbati doar papucii de glisare, ieftini.

Testele practice demonstreaza ca durata de viata utila a lanturilor portcablu creste semnificativ. Prin urmare, papucii de glisare isi acopera costul dupa o scurta perioada de utilizare.


Placi de glisare

Sunt utilizate pentru aplicatii care duc la uzura partilor laterale ale lantului portcablu.

Se monteaza simplu pe partea laterala supusa uzurii.

Dubleaza viata lanturilor portcablu.

Functionare mai silentioasa.
 • Bolturi de consolidare lanturi portcablu Se utilizeaza pentru cresterea stabilitatii lanturilor portcablu
Se utilizeaza pentru cresterea stabilitatii lanturilor portcablu.

Sunt foarte de folos in aplicatii cu acceleratii mari sau la functionarea lantului portcablu pe lateral.

Ghidaje pentru lanturi portcablu


 • Varianta de aluminiu, otel si inox. Proiectarea sistemelor are la baza dezvoltarea unor profile care sa se potriveasca cu lanturile portcablu Murrplastik
 • Jgheaburi de ghidare aplicatii de lunga distanta, micsorand forta de frecare. Lantul portcablu este asigurat si nu poate deraia.
 • Ghidati lanturile portcablu in siguranta. Sisteme modulare de jgheaburi pentru ghidarea si protejarea lanturilor portcablu
 • Ghidaje lant portcablu. Solutia ideala pentru cerinte mecanice exigente.
 • Canale de ghidare lant portcablu se imbina si aliniaza simplu, fara a fi necesare insurubarea sau sudarea acestora. Noiseless Nivel redus de zgomot

Ghidati lanturile portcablu in siguranta!

Sisteme modulare de jgheaburi pentru ghidarea si protejarea lanturilor portcablu.
Proiectarea sistemelor are la baza dezvoltarea unor profile care sa se potriveasca cu lanturile portcablu Murrplastik.
Se utilizeaza in aplicatii de lunga distanta, micsorand forta de frecare. Lantul portcablu este asigurat si nu poate deraia.
Solutia ideala pentru cerinte mecanice exigente.
Sectiunile canalelor de ghidare se imbina si aliniaza simplu, fara a fi necesare insurubarea sau sudarea acestora.
Ghidajele Murrplastik sunt disponibile in varianta de aluminiu, otel si inox. Putem oferi si varianta V4a pentru aplicatii cu apa sarata.
Reducerea frecarilor in ghidaje se realizeaza prin utilizarea rolelor (disponibile si pentru modele ATEX) sau baghetelor speciale montante de-a lungul jgheaburilor.
Benzile de cauciuc, montante in interioriul jgheaburilor, la baza, reduc semnificativ zgomotul. In felul acesta lantul portcablu nu se aseaza direct pe jgheabul metalic ci pe benzile de cauciuc.
Forta de frecare mai mica - durata de viata mai mare.

Tipuri de montaj a lanturilor portcablu Murrplastik


Protectie pentru energie in miscare!

Durabil, ingenios si personalizat!

Lanturile portcablu Murrplastik se pot instala in numeroase aplicatii cu miscari in una sau mai multe axe.
Oferim solutii pentru aplicatiile care implica alimentari mobile cu energie: CNC-uri, robotica, constructia de masini, scenotehnica, instalatii automate, instalatii de ridicat, prelucrarea lemnului, prelucrarea metalelor, spalatorii, porti motorizate etc.
 • montaj lanturi portcablu in paralel. Miscari simultane sau diferentiate. Specialisti lant energetic orice aplicatie si montaj
 • Lant port cablu glisare pe el. Lant energetic care gliseaza, reduceti uzura prin papucii de glisare
 • Lant energetic vertical autosustinut. Montare direct pe pereti. Aplicatii mobile
 • Lant portcablu cu aplicatie laterala cu raza inversa cu glisare pe suprafata plana forma circulara 90 grade. rezistente
 • Lant portcablu energetic autosustinere. Lanturi care se auto sustin in miscare fata spate
 • Lant portcablu montaj cap la cap. Miscare simultana. Aplicatii industriale. Asistenta tehnica profesionala
 • Lant portcablu sustinut. montaj pe ghidaje, jgheaburi sau orice sustinere lant energetic.
 • Lanturi portcablu suprapuse. Montaj unul intr-altul, economie spatiu, ghidare simultana
 • Lant portcablu vertical atarnat. Montaj usor, fixare sigura, calitate superioara
 • Montaj lant energetic aplicatie laterala cu glisare pe suprafata plana 90 de grade. Murrplastik
 • Miscare orizontala si verticala combinata a lanturilor portcablu Murrplastik.
 • Montaj lanturi portcablu aplicatie laterala auto sustinuta 90 grade. fixare pe pereti